Στηρίζουμε τη Μικρή Ακαδημία


vradies_ntokimanterΒραδιές Ντοκιμαντέρ
Ανακαλύπτοντας την Βίβιαν Μάγιερ

Το Γέλα Χαμογέλα υποστηρικτής στη δράση Βραδιές Ντοκιμαντέρ που διοργανώνει η Μικρή Ακαδημία στο Cine Cinema με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ανακαλύπτοντας την Βίβιαν Μάγιερ” για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 21:45 στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα.

………………………………………………………………………………………………

Finding Vivian Maier | John Maloof, Charlie Siskel | 2013 | USA

Ντοκιμαντέρ που ερευνεί τη ζωή της Βίβιαν Μάγιερ, μίας νταντάς που μετά το θάνατό της άφησε πίσω μία συλλογή με περισσότερες από 100,000 φωτογραφίες που τράβηξε, οι οποίες της πρόσφεραν φήμη και την μετέτρεψαν στην πιο επιτυχημένη φωτογράφο σκηνών καθημερινής ζωής.

……………………………………………………………………………………………

Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται κάθε 2η Τρίτη του μήνα στο Cine Cinema (σε περίπτωση αναβολής, αλλαγής μέρας θα υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση) ώστε να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε με σταθερά ραντεβού σημαντικά ζητήματα.

Όσοι έχουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν πιο ενεργά στη δράση «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» (καθορισμός θεματικών ενοτήτων, επιλογή ντοκιμαντέρ, προλόγηση ντοκιμαντέρ, συντονισμός συζήτησης, θέματα επικοινωνίας, κλπ.) μπορούν να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mikriakadimia@gmail.com με θέμα «Συμμετοχή στις Βραδιές Ντοκιμαντέρ».

Είσοδος ελεύθερη

………………………………………………………………………………………………

Μετά την προβολή, ανάλογα με τη διάθεση των θεατών, μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση, την οποία συντονίζει η Κινηματογραφική Ομάδα της Μικρής Ακαδημίας.

Ευχαριστούμε θερμά τo Cine Cinema για τη φιλοξενία των Βραδιών Ντοκιμαντέρ.

……………………………………………………………………………………………….

Οι Βραδιές Ντοκιμαντέρ είναι μια δράση που υλοποιήθηκε στην Αμαλιάδα από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μέσα από τις ματιές Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών αλλά και την διάδοση του ντοκιμαντέρ ως είδους κινηματογραφικής αφήγησης. Επίσης επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μετά την ολοκλήρωση της κάθε προβολής.

Επίσης η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών ξεκίνησε μια προσπάθειά της για εξεύρεση ελληνικών ντοκιμαντέρ έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και στο εγχώριο πλούσιο υλικό. Προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν επαφές μας με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (http://hellasdoc.wordpress.com/) και με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (http://www.gfc.gr/).

……………………………………………………………………………………………….

“Έστιν ουν ντοκιμαντέρ η υποκειμενική καταγραφή, μεταγραφή και μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας, εκ τεκμηρίου και ουχί εκ μυθοπλασίας εκπορευομένης, μέγεθος εχούσης, αρχήν μέσον και τελευτήν, δρώντων και ου δι απαγγελίας, του όλου τα μέρη συνεστάναι ούτως ώστε μετατιθεμένου ή αφαιρουμένου τινός (δια)φθείρεσθαι και κινείσθαι το όλον, οδηγούσα μεν εις αποκάλυψιν της Φύσεως, ήτις κρύπτεσθαι φιλεί, αποσκοπούσα δε ουχί εις αποτύπωσιν αλλά εις δημιουργικήν ερμηνείαν της πραγματικότητος, πολιτικής τε και ποιητικής, ηδυσμένω τρόπω, εκ της κινηματογραφικής τέχνης εκπορευομένου, έχουσα ρυθμόν και αρμονίαν, μετά δέους και πάθους περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων-μαθημάτων κάθαρσιν.”

Ροβήρος Μανθούλης

Πηγή: http://manthoulis.wordpress.com/
diadiktioΤο διαδίκτυο κι εγώ
Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το Γέλα Χαμογέλα υποστηρικτής των δράσεων της Μικρής Ακαδημίας σας προσκαλεί στην Ημερίδα με τίτλο “Το διαδίκτυο κι εγώ” με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 που διοργανώνουν η Μικρή Ακαδημία (πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015) και τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

5 ομιλητές προσεγγίζουν το θέμα της Ημερίδας και μεταδίδουν το φετινό σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Ατζέντα Ημερίδας

Προβολή της βραβευμένης ταινίας “Το Παντοπωλείο” της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (8’)

Παναγιώτης Ζεύλας
Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
“Μια ανθρωπολογική προσέγγιση του διαδικτύου”

Κώστας Κωνσταντούλας
Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας
“Η νέα διαδικτυωμένη σχολική κοινότητα.”

Σπύρος Ζαφειρόπουλος
Εκπαιδευτής Πληροφορικής Δια Βίου Μάθησης, Εκπρόσωπος Μικρής Ακαδημίας
“Γονείς και παιδιά στο διαδίκτυο. Συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης για μικρούς και μεγάλους.”

Παναγιώτα Τσαπαρδώνη
Ψυχολόγος, Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων Ν. Ηλείας “Παρεμβάσεις”
“Η επιρροή των γονέων στη χρήση του διαδικτύου.”

Θεόδωρος Μπίρμπας
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηλείας-Αχαΐας
“Ηλεκτρονική Αγωγή”.

Χορηγός επικοινωνίας
…………………………
Ήλιδα 91.1 (Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας)

Υποστηρικτές εκδηλώσεων Μ.ΑΚ.
………………………………………………
Φροντιστήριο Β/θμιας εκπαίδευσης “Ιδιαίτερο”

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά “Γέλα Χαμογέλα”

Γραφείο συμβουλευτικής για την απασχόληση και σταδιοδρομία της κ. Δ. Παναγιώταρου

Φροντιστήριο Β/θμιας εκπαίδευσης και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΚ) “Επίκεντρο”

………………………………………………

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας.

Η κάλυψη της εκδήλωσης (ήχος/εικόνα) είναι μια ευγενική προσφορά του Studio Montaz.

megaloi_dimiourgoi_afisaΜεγάλοι Δημιουργοί της Τέχνης
Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Το Γέλα Χαμογέλα είναι υποστηρικτής στην εκδήλωση με τίτλο “Μεγάλοι Δημιουργοί της Τέχνης: Θεόδωρος Αγγελόπουλος” που διοργανώνουν η Μικρή Ακαδημία και το Σωματείο “Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη” με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου.

A’ Μέρος: 6 μ.μ.

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Γιατί δακρύζει το λιβάδι, κύριε Αγγελόπουλε” της Αναστασίας Χριστοφορίδου και συζήτηση με τη σκηνοθέτη μέσω Skype.

Β’ Μέρος: 7:30 μ.μ.
Προβολή της ταινίας “Αναπαράσταση” του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.