Γιατί να επιλέξω τη μουσικοκινητική αγωγή;


mousikokinitikiΌλοι γνωρίζετε ότι τα παιδιά αγαπούν τη μουσική και την κίνηση! Τους αρέσει να τραγουδούν και να χορεύουν. Στόχος του Δημιουργικού μας Εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τη μουσική μέσα από διασκεδαστικές και βιωματικές δραστηριότητες. Γι’ αυτό το λόγο βασική θέση στο πρόγραμμά μας κατέχει η Μουσικοκινητική Αγωγή. Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά είναι πολυδιάστατα. Επιλέξαμε να σας αναφέρουμε μερικά από αυτά:
• Μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής, όπως τον ρυθμό, την ένταση, τη διάρκεια των ήχων, το τονικό ύψος κ.α.

• Έρχονται σε επαφή με τα μουσικά όργανα και πειραματίζονται.
• Οι ομαδικές δραστηριότητες τους παρέχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη προς τον εαυτό τους και τους άλλους.
• Έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα. Βιώνουν τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας ομάδας και ποιες υποχρεώσεις έχεις.
• Συνδυάζουν τη μουσική με την κίνηση και εκφράζουν τα συναισθήματα, τα βιώματά και τις ιδέες τους.
• Μέσω των μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων χαλαρώνουν, εκτονώνονται και μαθαίνουν να αυτοπειθαρχούν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους με τους ήχους που παράγουν ή ακούν.
• Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ενασχόληση με τη μουσική από μικρή ηλικία βελτιώνει τη μνήμη των παιδιών, συμβάλλει θετικά στην εγκεφαλική ανάπτυξη και στις μετέπειτα σχολικές επιδόσεις.

Γίνεται φανερό ότι αποτελεί μια καλή ευκαιρία να φέρετε σε επαφή τα παιδιά σας με τη Μουσικοκινητική Αγωγή και να τους δώσετε την ευκαιρία να αναπτυχθούν πολύπλευρα, με έναν εποικοδομητικό και βιωματικό τρόπο. Η διδασκαλία πραγματοποιείται από μια άριστα καταρτισμένη μουσικοπαιδαγωγό και ο χαρακτήρας του εργαστηρίου έχει τη μορφή παιχνιδιού. Σας περιμένουμε κάθε Πέμπτη 18:00 – 19:30. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.