Ο «Σκεπαστής του Φεγγαριού» ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές!


feggaroskepastis3Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιωματική θεατρική παράσταση «Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού» που διοργάνωσε το Δημιουργικό Εργαστήρι «Γέλα Χαμογέλα» σε συνεργασία με την ομάδα «Χρόνος – Δράσεις Πολιτισμού». Η παράσταση έλαβε χώρα τη Δευτέρα το πρωί στο Cine Cinema . Την παρακολούθησαν 400 περίπου μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αμαλιάδας.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν, συμμετείχαν, χάρηκαν, έπαιξαν, συγκινήθηκαν και υποσχέθηκαν στον φίλο τους τον Τιμολέοντα να φτάσει στο φεγγάρι και να μη χαθούν ποτέ πια τα μισοφέγγαρα. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι έγιναν οι ίδιοι ηθοποιοί, αλληλεπίδρασαν και συνέβαλαν στην εξέλιξη της ιστορίας.
Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Eric Puybaret «Ο Φεγγαροσκεπαστής». Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού είναι αυτός που έχει αφιερώσει τη ζωή του για έναν σκοπό. Να σκεπάζει το φεγγάρι και να χαρίζει τα μισοφέγγαρα στους ανθρώπους, βοηθώντας τους να μετρούν τον χρόνο αλλά και να ονειρεύονται. Τώρα όμως κάποιος άλλος πρέπει να πάρει την θέση του…
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το «Marion Apartments» για την άριστη φιλοξενία των ηθοποιών και το οινομαγειρείο «Τα Μαγούλιανα» για το γεύμα που προσέφερε. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Καψή, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας για την πολύτιμη βοήθειά του στη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της πόλης μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Συντελεστές:
Διασκευή- σκηνοθεσία: Μαραγκουδάκη Δέσποινα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Χαλακατεβάκης
Επιμέλεια μουσικής: Αναστασία & Μαρία Αλπαντάκη
Πρωτότυπη μουσική: Αναστασία & Μαρία Αλπαντάκη, Χρήστος Κουτσανδρέας & Μαρία Μπεθάνη
Τραγούδι: Μαρία Μπεθάνη
Κουστούμια: Ελευθερία Μπέμπελου
Με τους ηθοποιούς – εμψυχωτές: Κατερίνα Σινούρη-Καλτερμιτζή, Αλεξάνδρα Χασάνη & Γιώτα Χωριανοπούλου
Παιδαγωγική ομάδα: Μαρία Μπεθάνη, Γεωργία Χρονοπούλου, Σοφία Μπουμπούκη, Αντώνης Δεσύλλας
Προβολή/Επικοινωνία: BrainCo S.A.

feggaroskepastis1

feggaroskepastis2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.