Βιωματικό Σεμινάριο Χοροθεάτρου


cover_xorotheatro_dtΤο Δημιουργικό Εργαστήρι «Γέλα Χαμογέλα» σε συνεργασία με τη χορογράφο και καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρω Γαλάνη, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο χοροθεάτρου για εκπαιδευτικούς το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. Πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα: 26220 22116 & 6978 319 481.

Το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΜΕΘΟΔΟΣ|DAS|
Μέθοδος|DAS| είναι η σύνθεση των τεχνικών του δημιουργικού χορού κατά Rudolf Von Laban και του θεατρικού παιχνιδιού κατά Miguel Demuynck. Αναπλάθοντας τους διαχρονικούς κώδικες των δύο τεχνών σε μια νέα χορογραφική, επιτελεστική γραφή δημιουργήθηκε το χοροθέατρο για παιδιά και εφήβους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
• Δραστηριότητες εξοικείωσης με τους ποικίλους χώρους της καλλιτεχνικής έκφρασης του χοροθεάτρου για επεξεργασία ορισμένων μόνον κομβικών εννοιών, που κρίνονται ως θέματα ιδιαίτερου κοινωνικού και ιδεολογικού βάρους, χωρίς απαραίτητα να επιδιώκεται η κατάκτηση μιας γνωστικής ολότητας (είδος χορού, υποκριτική επίδοση κλπ).
• Υλικό για τους εκπαιδευτικούς, ιδέες και δραστηριότητες ώστε να είναι σε θέση να διευκολύνουν το μαθητή τους, ο οποίος διανύοντας τις δραστηριότητες αυτές, να μπορεί να εκφράζεται δημιουργικά και να ευαισθητοποιείται βιωματικά ως προς την τέχνη του χορού και του θεάτρου.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΦΟΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
• Βασικό λεξιλόγιο κίνησης / Laban
• Ασκήσεις ορθοφωνίας – παιχνίδια λόγου / Demuynck
• Τρόπους με τους οποίους μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές τους να διερευνήσουν τις δυνατότητες του σώματος και της φωνής, να ενεργοποιήσουν τις κινητικές και εκφραστικές τους δυνατότητες.
• Λεξιλόγιο «αισθητικών στοιχείων».
• Τρόποι με τους οποίους από την κιναισθητική και φωνητική συνειδητοποίηση θα διευκολυνθεί η αισθητική εμπειρία της χοροθεατρικής σύνθεσης.

ΜΑΡΩ ΓΑΛΑΝΗ
Πανεπιστημιακός και χορογράφος (Το Διδακτορικό της αφορά στο ρυθμό & το θέατρο από National Academy of Sports & National Academy for Theatre & Film Arts/ Sofia, Bulgaria και (c) Μάστερ στη Δημιουργική Γραφή/Συγγραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας). Διδάσκει χορό, ρυθμικό και θεατρικό παιχνίδι στο Παιδαγωγικό Τμήμα, Πανεπιστημίου Πάτρας. Έχει διδάξει χορό στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, και χοροθέατρο, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, στο τμήμα θεάτρου New Bulgarian University και στην Academy of TV, Cinema & Internet Communications, Sofia, Bulgaria. Χόρεψε και χορογράφησε πάνω από 30 παραστάσεις, ως μέλος ελληνικών και ευρωπαϊκών ομάδων χοροθεάτρου. Έχει συνεργαστεί για την επιμέλεια κίνησης και χορογραφίας με ξένους και έλληνες σκηνοθέτες: Alexander Iliev, A. Nieuweyaers, Πάνο Παπαϊωάννου, Γιάννη Βόγλη, Ελένη Μποζά, Θοδωρή Αμπαζή, Κώστα Καζάκο κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.