Καλοκαιρινή Γιορτή «Γέλα Χαμογέλα»


Με τον πιο ευαίσθητο, μελωδικό, εκφραστικό, αισιόδοξο, αλλά και εκπαιδευτικό τρόπο, οι μαθητές του Δημιουργικού Εργαστηρίου «Γέλα Χαμογέλα» έκλεισαν τον φετινό κύκλο των χειμερινών εργαστηρίων, πραγματοποιώντας μια ξεχωριστή, καλοκαιρινή γιορτή στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του «Cine Cinema» στην Αμαλιάδα.
Άλλωστε «όταν τα παιδιά χαμογελούν, ο κόσμος ομορφαίνει» και οι μαθητές του «Γέλα Χαμογέλα» κατάφεραν να γεμίσουν τις ψυχές των παρευρισκομένων με όμορφα και γλυκά συναισθήματα.
Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν επί σκηνής μια καλοδουλεμένη μουσικοκινητική – θεατρική παράσταση με συμβολικό περιεχόμενο και μήνυμα. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποκαλύπτοντας μέσα από την ευαίσθητη και συγκινητική ιστορία που παρουσίασαν, τον τρόπο που πρέπει να βλέπουμε τον πλανήτη μας, στηριζόμενοι ο ένας στον άλλον, προστατεύοντας τη φύση που μας περιβάλλει.
Από την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείψει και ο αγαπημένος μας «Καραγκιόζης», ο οποίος ζωντάνεψε από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία παρουσίασαν το έργο «Ο Καραγκιόζης και το πιθάρι». Μάλιστα, είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα σκηνικά και τις απαραίτητες φιγούρες.
Ονειρικό και άκρως συγκινητικό ήταν και το βίντεο που προβλήθηκε με τίτλο «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του Θεατρικού παιχνιδιού στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης «Let’s Do It Greece».
Στη συνέχεια ακολούθησε έκθεση ζωγραφικής στον «Πολυχώρο» του Δήμου Ήλιδας. Τα δημιουργήματα των μαθητών, όχι μόνο άλλαξαν την όψη της αίθουσας, αλλά μετέτρεψαν τους τοίχους σε παλέτα χρωμάτων.
Την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο και χάρισε στα παιδιά το πιο ζεστό του χειροκρότημα.
Η υπεύθυνη του Δημιουργικού Εργαστηρίου, Αγγελική Παναγιωτάρα, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς Φώτη και Σταύρο Παναγιωτάρα, τη ζωγράφο, Δώρα Γιαννοπούλου, τη μουσικό, Κυριακή Ντίνου, τον καραγκιοζοπαίχτη, Στέφανο Παπαγεωργίου και τη θεατρολόγο, Νίκη Παρασκευοπούλου για την άψογη συνεργασία όλων αυτών των χρόνων. Τέλος, ευχαρίστησε την παραγωγό ταινιών, Λίνα Γιαννοπούλου, τον διευθυντή φωτογραφίας, Γιώργο Παπανδρικόπουλο, τον μοντέρ, Τάσο Δρακόπουλο, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία και την παρουσίαση του βίντεο «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.